banner

Flitspalensoap in Oisterwijk


Een flitspaal in Oisterwijk is zo blijkt een unicum, wat binnen een dag is er commentaar, bezwaar en vernieling.

Flitspaal verdekt opgesteld aan de toegangsweg van Moergestel.

Ergens zal een wethouder bij de gemeente gedachte hebben: ‘Verkeersveiligheid, daar moeten we voor de verkiezingen nog snel iets aan doen.’ Niet zo vreemd, want menig inwoner klaagt steen en been over de diverse in hun ogen en uit ervaring na aanrijding gebleken onveilige en/of ongewenste situaties en resultaat was er laatste jaren weinig te zien. Het woord rotonde kwam daarentegen veelvuldig voor op onze pagina’s, maar daar doen wethouder en raad niets aan.

Flitspaal

De paal staat, correctie stond langs de weg in Moergestel… (Bron onbekend)

Dus een flitspaal, op een plek van een eerder dodelijk ongeval. Beetje stiekem: ‘Strategisch net achter een ander bord. Lekker niet zichtbaar,’ zo reageert VVD raadslid Bianca Taapken, die deze manier van handhaven blijkbaar niet zo erg gepast vindt. Wist de raad hier eigenlijk iets van?

Onjuist

En zo oppert een inwoner uit Moergestel, is de vraag ‘of de paal niet te dicht op de bebouwde komgrens staat, om wettelijk geldige boetes te mogen schrijven?’ Een richtlijn van 140 meter is zo te zien hier niet toegepast. Het zou toch jammer zijn als alle boetes straks vernietigd worden omdat de paal niet op de juiste plek staat.

Stond

‘Staat’ is overigens nu ‘stond’, want binnen een dag heeft iemand hem uit de grond getrokken. Volgens het Brabants Dagblad gaat de foto (rechts) rond op Whatsapp. Een fotograaf noemt de krant niet; mocht die zijn naam bij de foto willen, dan mag hij of zij zich melden …

Nep

Om de soap voor vandaag af te maken: de paal was nep. Voor een echte is in Oisterwijk geen geld, en wethouder Dion Dankers dacht met deze relatief goedkope oplossing het verkeer te kunnen remmen. Voor even is dat gelukt; de paal is nu spoorloos.

Speurwerk

De politie is ingeschakeld om de diefstal van de nepper te onderzoeken. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.