bosch car service

Film: Laat wethouder Oisterwijk zich piepelen als het spoor trilt?


Rutger Castricum stelde die vraag in zijn programma De Hofbar.

Rutger Castricum kwam een kijkje nemen bij het spoor (Foto: Eddy Pieters – LOVO)

Het treinverkeer neemt toe, met geluid trillingen, verkeersproblemen en risico’s. Rutger gaat kijken bij mensen thuis en stelt kritische vragen aan ministerie en wethouder. Laten jullie je niet gewoon piepelen? vraagt Rutger zich af, ‘nee, nee’ zegt wethouder Dion Dankers. ‘Ja, ja’ zeggen inwoners, die last hebben van trillingen, geluid, afgesloten overwegen…

‘Ik heb een vriendelijk dorpsboemeltje zien veranderen tot een waterval van treinen, en meer treinen…’ aldus een van de inwoners. Wat in de lokale media al vaak aandacht kreeg, werd door Hofbar nog eens goed in beeld gebracht. Vooral ook het eindeloos heen en weer van onderzoeken en gesprekken tussen lokale en landelijke overheden, maar vooralsnog zonder feitelijke oplossing.

Ook Oisterwijks wethouder Dion Dankers kreeg enkele kritische vragen. Duidelijk was de mening van Rutger, dat de gemeente harder zou mogen optreden…¬† … van de ‘machteloze’ wethouder in Oisterwijk, gaat hij vervolgens naar Den Haag… …en dan terug naar ‘de ramp’ …

Voorproefje: