baderie

Eerste records voor Moergestelse schaatsclub


Schaatsclub De Vennen uit Moergestel heeft de eerste verbeteringen van persoonlijke records van het nieuwe seizoen al kunnen noteren.

Vier leden van de wedstrijdploeg namen op zondagavond 11 oktober deel aan een recordwedstrijd in Heerenveen en keerden met vijf mooie verbeteringen van hun beste tijden huiswaarts. In verband met de nieuwe corona-maatregelen zullen er op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg, onder strenge voorwaarden, voorlopig alleen wedstrijden voor schaatsers van 17 jaar of jonger worden gehouden.

Thomas van Berkel, twee royale PR-verbeteringen (Foto: Jeroen Happel)

Omdat Thomas van Berkel, Karlijn Schellekens, Teun van der Linden en Sanne van Duijnhoven niet konden wachten op de eerste wedstrijd in Tilburg, reisden zij naar het supersnelle ijs van ijsstadion Thialf. Met 42.76 was Thomas op de 500 meter bijna een seconde sneller dan zijn oude PR en met 1:24.87 op de 1000 meter verbeterde hij zijn beste tijd ooit zelfs met bijna vier seconden. Ook Karlijn verbeterde met 45.45 op de 500 meter en 2:19.13 op de 1500 meter twee PR’s. Het vijfde PR kwam op naam van Teun die een formidabele rit over 3000 meter reed. Na een opening van 20.70 en een eerste volle ronde in 32.79, reed Teun alle vijf volgende ronden in de 34 seconden. Hiermee kwam hij op de eindtijd van 4:19.86 die ruim vier seconden sneller was dan zijn oude PR dat hij tijdens de laatste wedstrijd van het vorige seizoen in Tilburg had gereden. Ondanks het feit dat zij geen PR had verbeterd, kon ook Sanne toch erg tevreden zijn. Nadat zij vorig seizoen, wegens studie, nauwelijks aan wedstrijden en trainingen had kunnen deelnemen, kwam zij met 43.81 op de 500 meter en 2:17.35 op de 1500 meter al dicht in de buurt van haar beste tijden op deze afstanden.