bosch car service

Een diamanten huwelijk in Oisterwijk


Op 22 december 1936 word Theo van Straalen geboren. In Oisterwijk op de Moergestelseweg groeit hij op in een gezin met acht kinderen. Jet van de Langenberg is van 9 november 1938 en woonde in de Hoogstraat. Ze is de middelste van 3 zussen. Als Theo oud genoeg is, gaat hij werken in de leerfabriek. Hier werkt hij op de finish spuitafdeling van het leer. Daarnaast zit hij bij de bedrijfsbrandweer. Hij is bevelvoerder bij wedstrijden tot de bedrijfsbrandweer er mee stopt. Theo heeft veertig jaar bij de leerfabriek gewerkt. Jet doet thuiswerk. Voor schoenmakerij Juno stikte zij schoenen.

1954

Theo en Jet van Straalen zijn dit jaar 60 jaar getrouwd!

Op Koninginnedag 1954 komen zij elkaar tegen in het dorp. Daar springt de vonk over en vanaf dan zijn zij onafscheidelijk. Op 3 november 1960 geven zij elkaar het “Ja-woord” waarna zij samen gaan wonen in de Almystraat. Op de plek waar nu de Boerenbond gevestigd is. Hier word op 7 maart 1965 zoon Ron geboren. Graag hadden zij een groot gezin gehad, maar door omstandigheden is Ron enigs kind gebleven. Het huis is in een slechte staat en hun baby is erg kwetsbaar. Daarom verhuizen zij datzelfde jaar nog naar de Haarenseweg. Jet stopt met het stikken van schoenen maar poetst bij verschillende thuis adressen. Hiernaast neemt zij de zorg van haar moeder op zich die ze, ook in het verzorgingshuis, nog zo’n drie keer per dag bezoekt.

1987
Op 25 september 1987 trouwt zoon Ron met Els Henskens. Samen krijgen zij twee kinderen, Robin en Wesley. Allen maken zij deel uit van het gezin van Straalen waar Jet en Theo ontzettend trots op zijn. Met open armen ontvangen zij ook Mandy, de vriendin van Robin en Jeske, de vrouw van Wesley in het gezin. Ze staan nu te popelen op de komst van hun eerste achterkleinkind van Wesley en Jeske. Het kind dat nu elk moment geboren kan worden.

2020
Samen wonen zij nog steeds op de Haarenseweg. Met regelmaat zijn zij te vinden op het terras van Vuur en Vlam of het trappistenklooster. Ze kunnen erg genieten van een bezoek van vrienden of familie. Daarnaast hebben ze ook ieder hun eigen hobby’s. Jet houd van handwerken, kaarten en lezen. Daarnaast haalt zij veel steun uit het bezoeken van de kerk. Theo fietst graag, kijkt voetbal en heeft jaren met veel plezier gevist.

Op 3 november 2020 zullen zij 60 jaar getrouwd zijn. In verband met de huidige Corona maatregelen kunnen zij helaas deze mooie dag niet vieren zoals ze gewild hadden en hoopt de familie dit samen op een ander moment in te kunnen inhalen. Het gezin wil deze mooie dag natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en zij en onze redactie feliciteren hen van harte met dit prachtige jubileum!