banner

Een appel voor bewoners Stanislaus Moergestel en Haarensteyn


Op 13 oktober brachten een aantal dames van ZLTO een krat appels naar onder andere Park Stanislaus in Moergestel. Ook op het station in Oisterwijk en bij Haarensteyn in Haaren werd een dergelijke actie gehouden.

Een krat appels voor Stanislaus Moergestel

Boeren en tuinders hebben op dinsdag 13 oktober tijdens de Dutch Food Week duizenden appels uitgedeeld bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio. ZLTO wil Brabanders de waarde van de boeren en tuinders laten zien en proeven. ‘Elke dag zorgen boeren en tuinders voor gezond en betaalbaar eten. En dat niet alleen. Zij investeren voortdurend in manieren om nog duurzamer te produceren, ze bewaken de biodiversiteit en wekken energie op. Dat doen ze voor ons allemaal. Dag in, dag uit zetten zij zich ervoor in om te zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst eten en drinken op tafel hebben staan. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. En dat we onze tanden kunnen zetten in zo’n lekkere appel van Hollandse bodem,’ aldus de uitleg van ZLTO.

 

Ook bij zorgcentrum Haarensteyn te Haaren werden de appels overhandigd aan het personeel.

DTZ logo low