bosch car service

Dai Dai N’tab voor de vierde keer Nederlands Kampioen


Men begint er bij Schaatsclub De Vennen een beetje aan te wennen dat hun lid Dai Dai N’tab Nederlands Kampioen 500 meter is. Op vrijdag 30 oktober veroverde de afgelopen zomer naar profploeg Jumbo-Visma overgestapte schaatser, in IJsstadion Thialf in Heerenveen, voor de vierde keer in vijf jaar de nationale titel op deze afstand.

Dai Dai N’tab, opnieuw Nederlands Kampioen 500 meter

Wegens corona zijn er dit schaatsseizoen voorlopig geen internationale wedstrijden en vormen Nederlandse Kampioenschappen het hoogtepunt voor onze nationale toppers. Het NK Afstanden was het eerste kampioenschap in deze reeks dat van 30 oktober t/m 1 november onder strenge corona-maatregelen werd gehouden. Zo mocht er bijvoorbeeld geen publiek bij aanwezig zijn en mochten coaches hun rijders geen aanwijzingen toeschreeuwen.

In tegenstelling tot afgelopen jaren werd het kampioenschap 500 meter deze keer weer als vanouds verreden over twee ritten, waarbij iedere rijder een keer het nadeel van de laatste binnenbocht had. In de eerste rit was Dai Dai de enige rijder met een tijd onder de 35 seconden. Na een supersnelle opening in 9.71 was zijn volle ronde in 25.09 goed voor een eindtijd van 34.08 seconden. Hiermee nam hij gelijk een voorsprong van 0.22 seconde op de nummer twee Hein Otterspeer en op de nummer drie Kai Verbij was zijn voorsprong al 0.33 seconde. In de tweede rit was de opening van Dai Dai met 9.63 zelfs nog sneller dan de eerste keer, maar had hij door zijn hoge snelheid moeite om de zo gevreesde laatste binnenbocht te houden. Zijn eindtijd van 34.84 was echter weer het snelst van allemaal. Deze keer echter slechts 0.02 seconde sneller dan Hein Otterspeer die tweede in het eindklassement werd. Kai Verbij verzekerde zich met 35.24 van de derde plaats. Bij de huldiging moesten de rijders zelf hun medaille omhangen en stonden zij met mondkapjes op ruime afstand van elkaar op het podium.