banner

Coronabesmettingen in Haaren en Oisterwijk


Afgelopen weken is het aantal besmettingen in Oisterwijk en Haaren flink toegenomen.

Landelijk en dus ook lokaal ziet de overheid een sterke stijging van Covid-19 besmettingen, opnames in ziekenhuizen en op intensive care afdelingen zet door. Het aantal meldingen is in vrijwel alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen toegenomen. Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen steeg fors. Op de IC neemt het aantal opnames sterk toe. Het aantal overleden personen is opvallend lager dan eerder dit jaar. De behandelmethodes en de leeftijdsgroepen zijn hiervan oorzaak.

Haaren (linkse donkerste vlakje) kleurt donker blauw omdat er procentueel meer inwoners besmet zijn dan in omliggende plaatsen.

Het RIVM laat weten dat in de gemeente Oisterwijk laatste week 22 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd; in gemeente Haaren zijn dat er afgelopen week 16 geweest. Haaren heeft nu beduidend meer besmettingen per aantal inwoners dan omliggende plaatsen.