banner

Burgemeester Oisterwijk roept op mondkapjes te dragen #Ikdoewelmee


Burgemeester Hans Janssen roept in een open brief aan de inwoners op om samen de schouders er onder te zetten:

Burgemeester Hans Janssen

Beste inwoners,

Opnieuw heeft het coronavirus ons te pakken, we zitten midden in de tweede golf. Met alle gevolgen van dien. De aangescherpte maatregelen vragen veel van ons. Afstand houden van elkaar, terwijl we zo graag dichtbij zouden zijn. Minder mensen thuis uitnodigen, terwijl we zoveel behoefte hebben aan sociaal contact. Als ondernemer minder mensen tegelijkertijd in je zaak mogen ontvangen terwijl het water misschien al aan de lippen staat. Mondkapjes dragen waar dat van ons gevraagd wordt, ook al zou het effect daarvan gering zijn. Bij ons in de gemeentebalie doen we dat ook, naast alle andere maatregelen die al eerder getroffen zijn om uw gezondheid en die van onze medewerkers te garanderen.

Toch vraag ik u weer om mee te blijven doen ondanks de enorme inspanning die het van ons vraagt. Laten we elkaar figuurlijk vasthouden, op een manier waarbij we ons houden aan de maatregelen die het kabinet ons oplegt. Kijk eens of je een boodschap kunt doen voor je wat oudere buurman. Bel eens met die eenzame tante. Maak op afstand eens een praatje met iemand die je op straat tegenkomt, veel mensen geven aan dat juist daar nu behoefte aan is.

Laten we samen de schouders eronder blijven zetten en elkaar aanspreken op de maatregelen. Ik spreek u er in ieder geval op aan. Ik reken graag op u om samen Oisterwijk, Brabant en Nederland coronavrij te krijgen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Nogmaals, ik reken op u!

Hans Janssen
Burgemeester