banner

Beeldbank Oisterwijk: Zesvoudig huwelijk in Heukelom


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Zesvoudig huwelijk in Heukelom

Het zesvoudige huwelijk in Heukelom (Foto: Berkel-Enschot Archief)

Waarschijnlijk zag u het professionele Polygoonfilmpje van destijds al met regelmaat passeren, maar natuurlijk waren er ook amateurfilmers aanwezig. De beelden zijn minder scherp maar daarom niet minder mooi om te bekijken. ‘Berkel-Enschot Archief’ verzamelde de beelden en maakte er een filmpje van. Heukelom maakt tegenwoordig deel uit van de gemeente Oisterwijk, destijds van de -toen nog zelfstandige- gemeente Berkel-Enschot. Het werd dé bruiloft van de eeuw genoemd: zes bruidsparen uit Heukelom van de families De Kort en Bertens trouwen op 23 februari 1954 tegelijk! In dit filmpje een impressie van de ceremonie met o.a. een klimpartij in het beeld van Pater Poirters en een mensenmassa voor de Petruskerk.