anytime

Beeldbank Oisterwijk: De Jarige Job


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De Jarige Job

Fragment uit de film De Jarige Job

‘Dementievriendelijk Gemeente Oisterwijk’ benaderde in 2015 Theatergroep Trappaf om een nostalgisch toneelspel te maken waarvan de registratie dementerenden zou kunnen helpen. Hier lag een mooie kans om het toen nieuwe theatersamenwerkingsverband ‘De Kunstkring’ (Theatergroep Trappaf, VOS, Revue en Ghesellen van den Spele) een boost te geven. Jan van Rijthoven raakte geïnspireerd, schoof het werk aan zijn roman even voor zich uit en zette ‘De Jarige Job’ op papier. ‘De Kunstkring’ zette onder regie van Gemma Copal het spel kort daarna op de planken met later een televisieregistratie geregisseerd door Joep Lommerse. Als natuurlijk decor diende de nostalgische woning aan het Kerkplein van Henk en Marga Arts. Veel bekende toneelgezichten schoven aan! In ‘De jarige Job’ ziet u Karel Groenland, Peter Deen, Angelique Bekkers, Jacques van Rijswijk, Amy Koks, Tom Schouten, Marinella Chalkidis, Edward Ligtvoet, Elke Cornelissen en Lydia Burgers. Frans Kerkhofs speelde de accordeon.