bosch car service

Alweer nieuwe piek in corona besmettingen


Afgelopen weken is het aantal besmettingen in Oisterwijk en Haaren weer toegenomen. In beide gemeenten is het tot nu toe maximaal geconstateerde aantal besmettingen overstegen.

Aantal reguliere ziekenhuisbedden bezet met corona-patiënten in de laatste 5 weken (dit is exclusief IC)

Landelijk en dus ook lokaal ziet de overheid een sterke stijging van Covid-19 besmettingen, opnames in ziekenhuizen en op intensive care afdelingen zet door. Het aantal meldingen is in vrijwel alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen toegenomen.

In Haaren en Oisterwijk is het aantal geregistreerde besmette personen afgelopen week opnieuw hoger dan ooit daarvoor. Het RIVM laat weten dat in de gemeente Oisterwijk laatste week 45 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd, tweemaal meer dan de week daarvoor. In gemeente Haaren zijn dat er afgelopen week 31 geweest, ook hier het dubbele dan de week daarvoor.