banner

Waarom wachten met bouwen als de juiste kandidaat zich al in 2019 heeft gemeld?


De Dorpsraad in Moergestel vraagt zich af, waarom de voormalige school Bienekebolders in hun dorp, nog niet tot woonruimte is omgebouwd. In 2019 was er volgens hen al een geschikte kandidaat om het pand te kopen, te verbouwen, en te verhuren aan vooral jeugd.

Bienekebolders Moergestel vanuit de lucht (Born Gemeente Oisterwijk)

Oisterwijk vergrijst; Moergestel mogelijk nog meer. Jongeren die net van school een eigen woning zoeken, komen niet aan bod. Het schoolgebouw Bienekebolders staat al jaren leeg, en ook daarvoor wa sal even bekend dat het leeg zou komen. Eerdere verkoop pogingen van de gemeente zijn niet gelukt; beter zeggen we: afgeketst. ‘Wethouder Dion Dankers heeft bij zowel zijn bezoek aan de Dorpsraad als tijdens de raadsinformatiebijeenkomst van januari aangegeven dat er in 2019 een offerte binnen is gekomen die wel aan alle voorwaarden voldeed.’

Gemeente Oisterwijk is echter weer een nieuwe aanbesteding gestart, op zoek naar een ontwikkelaar die van het schoolgebouw woningen kan maken. De voorwaarden voor die aanbesteding heeft de Dorpsraad, bij monde van Wil Oerlemans, ook nog iets op te merken. ‘In Moergestel zijn de laatste 10 jaar amper of geen sociale huurwoningen gebouwd, waardoor we nu met lede ogen moeten toezien dat vooral jongeren naar elders vertrekken, waardoor de leefbaarheid en vitaliteit van ons dorp nog meer onder druk komt te staan.’  Hij opteert dan ook voor sociale huurwoningen voor met name startende jeugd. Ook koopwoningen met een anti=speculatie beding en zelfbewoningsplicht is ‘een goed begin’.