banner

Hulpdiensten in beschermende kleding halen persoon uit woning Oisterwijk


Dinsdagavond omstreeks 19:45 uur vroeg de ambulancedienst om assistentie van de brandweer in Oisterwijk. Een hoogwerker uit Tilburg, de brandweer van Oisterwijk en de officier van dienst kwamen ter plaatse.

Brandweer haalt persoon uit woning (Foto Toby de Kort).

Er bleek een patiënt naar het ziekenhuis te moeten, maar deze kon niet zelfstandig naar beneden.  Daarom verzocht de ambulancedienst aan de brandweer met hoogwerker om – door het raam van de eerste verdieping – de patiënt naar beneden te transporteren.

Het vermoeden bestond dat de patiënt covid 19 heeft. Brandweer en ambulancedienst gingen daarom compleet ingepakt te werk. Er werd ook een ontsmettingsveld gemaakt om de hulpverleners na de klus te ontsmetten. De persoon is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Tientallen buurtbewoners kwamen naar buiten om te kijken wat er zich afspeelde.

Voor de zekerheid goede bescherming (Foto Toby de Kort)