banner

Stichting Met je hart Oisterwijk gaat digitaal collecteren


Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober gaat Stichting Met je hart in Oisterwijk digitaal collecteren.

Juist nu! Want door corona is de eenzaamheid onder ouderen verder toegenomen. 1 op de 2 ouderen voelt zich eenzaam. Stichting Met je hart maakt het verschil tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Het doel is om in de Week tegen Eenzaamheid een leuk bedrag op te halen.

Peter Faber was bij een eerdere ontmoeting op bezoek bij ouderen in Tiliander Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Met je hart zet zich het hele jaar in om gevoelens van eenzaamheid bij zelfstandig wonende ouderen te verzachten. Afgelopen jaar hebben ze in Oisterwijk met 17 vrijwilligers voor 70 ouderen maandelijkse ontmoetingen georganiseerd! Daar hebben ze financiële middelen voor nodig. De stichting zet zich landelijk in voor ruim 2.400 kwetsbare ouderen in 33 verschillende gemeenten met ruim 1.200 vrijwilligers.

Door corona is eenzaamheid onder ouderen de afgelopen maanden verder toegenomen. In deze periode hebben zij extra aandacht gegeven door onder andere veelvuldig bellen, wenskaarten sturen, attenties rondbrengen en het Met je hart matinee op landelijke televisie. In kleine groepjes worden er weer ontmoetingen en stamtafels georganiseerd. Uiteraard rekening houdend met de geldende maatregelen. Ouderen genieten zichtbaar om elkaar weer op afstand te ontmoeten en zijn ontzettend dankbaar. “Hier heb ik zo naar uitgekeken!” “Heb het echt gemist, hier kan ik een paar dagen van genieten!”

De vrijwilligers in Oisterwijk roepen iedereen die zich betrokken voelt bij dit doel op om een digitale collectebus aan te maken via www.metjehart.digicollect.nl Vraag vervolgens uw vrienden en familie om een donatie.