banner

Schoolkids sporten bij Petanque Club Oisterwijk


In het kader van de Oisterwijkse Sportdag kwamen vrijdag 25 september 100 scholieren van de basisscholen een bezoek brengen aan Petanqueclub Oisterwijk.

Basisschool kinderen sporten bij PCO in Oisterwijk.

Ze kwamen in groepjes samen met enkele leerkrachten vanaf 9.00 uur tot 15.00 uur. Bij aankomst op de club werden ze welkom geheten door Frans van Empel, die even in het kort vertelde wat de bedoeling was van hun aanwezigheid bij PCO. Daarna gingen ze in groepjes van twee, met een koffertje met boules ballen, naar de klaar gelegde cirkels op de baan. Hier aangekomen werd door Harrie de Brouwer, de trainer bij PCO, uitgelegd hoe er gespeeld moest worden, hoe de ballen vastgehouden dienden te worden en op welke manier er gegooid moest worden. Daarna konden ze zelf aan de slag.

Na een kwartiertje werd er gewisseld en gingen de kinderen naar de banen waar diverse behendigheid spelletjes waren klaargezet. Dit onderdeel viel bij alle kinderen erg in de smaak en ze speelden de spelletjes met grote inzet en vermaak. Na dit onderdeel was het bijna tijd om weer naar school terug te gaan, maar niet zonder dat er nog iets gedronken kon worden. De kinderen konden kiezen uit een beker chocomel of een beker ranja. Met volle teugen hebben ze genoten en na een luid applaus voor de fijne tijd, vertrokken ze weer naar school.

Ook de leden van de Evenementencommissie gingen die dag rond de klok van 16.00 uur weer naar huis met een tevreden gevoel, dus moe maar zeker ook voldaan. De conclusie was: erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.