koopzondag

Ouders van uit Oisterwijk vermiste Martin worden niet uitgeleverd


Hij werd vermist, ‘ontvoerd’ door zijn ouders, die vroegen asiel aan in Polen, en Nederland heeft blijkbaar om hun uitlevering gevraagd. Daar gaat de rechter van Polen niet in mee.

Martin is uit de Hondsberg  in Oisterwijk meegenomen door zijn ouders, tijdens een gerechtelijke toezichtstelling. Hij werd hierop als vermist opgegeven en de politie verklaarde de ouders als schuldig aan ‘ontvoering’. De ouders en hun zoon Martin zijn destijds naar polen gevlucht en hebben daar asiel aangevraagd.

Martin was vermist, is nu met ouders in Polen.

De politie werd eerder dit jaar ingeschakeld nadat Martin niet tijdig terug kwam van een bezoek, en heeft de jongen als vermist opgegeven. Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft daarop de ouders als verdachten aangemerkt vanwege het – tegen de uitspraak van de rechter in – meenemen van hun zoon uit de instelling. De ondertoezichtstelling is een kinderbeschermingsmaatregel die aan de orde komt als een gezin niet of onvoldoende vrijwillig meewerkt aan verbetering van de situatie.

In Polen is uitgesproken dat de ouders niet aan Nederland worden uitgeleverd.