banner

Oldtimerrit op bezoek in Oisterwijk


Coronacrisis dwingt oldtimerclub tot verandering; de oldtimers komen naar je toe deze zomer!

De afgelopen jaren was het vaste prik: op de eerste zondag van september organiseerde OTO op de Oirschotse markt een oldtimershow onder de naam ‘Oirschot Mobiel’. Dat deed de club acht maal in plezierige samenwerking met Liedertafel Santé, die op deze dag rondom diezelfde markt een korenfestival organiseerde.

Corona
In 2020 gaat alles anders lopen. Voor zowel het korenfestival als de oldtimershow is een lange voorbereidingstijd nodig en gezien de onzekerheid over het al dan niet door mogen gaan van een dergelijk vergunningplichtig evenement, moest al vroeg worden besloten om er voor dit jaar de stekker uit te trekken. Maar de oldtimerclub wilde toch iets doen, met name ook voor de kwetsbare groepen in de samenleving. Dat heeft geresulteerd in de organisatie van “Oirschot Mobiel komt naar je toe!”

Oldtimers rijden door Oisterwijk en Moergestel.

De 125 leden van Old-Timers Oirschot komen uit de gemeente Oirschot en aangrenzende gemeenten. Op zondag 6 september zal een groot aantal van hen een rit maken langs zorginstellingen en terrassen in al die gemeenten. De chauffeurs rijden niet in colonne, maar volgen ieder de route in eigen tempo. De zorginstellingen die opgenomen zij in de route krijgen vooraf een indicatie wanneer ze kunnen verwachten dat de antieke en klassieke voertuigen langs hun gebouwen zullen rijden. De eerste chauffeur zal om 10.00 uur ’s ‘s morgens op pad gaan, in de loop van de middag zal de laatste chauffeur zijn of haar route beëindigen.

De route loopt vanaf Spoordonk via de Beerzen naar de dorpen Diessen, Hilvarenbeek, Reusel-de Mierden, Bladel, Eersel, Veldhoven, Best, Liempde, Boxtel, Oisterwijk en Moergestel, om af te sluiten in Oirschot.

Old Timers Oirschot hoopt op deze manier de bewoners van de instellingen, die vaak noodgedwongen aan hun kamers gekluisterd zijn geweest, een mooie verrassing te bezorgen en de zorgmedewerkers een dankgroet te brengen. Tegelijkertijd hopen ze de mensen die jaarlijks naar het centrum van Oirschot kwamen, met deze rit in de gelegenheid te stellen om te genieten van ons rijdend erfgoed. In 2021 hoopt OTO iedereen weer graag te ontvangen op de Oirschotse markt.