bosch car service

Oisterwijkse politiek stelt raadsvragen over brandgevaar en giftreinen


Zaterdag stond er een locomotief in brand; daarachter tankwagons met brandbare vloeistoffen.

‘Wij maken ons ernstig zorgen om de situatie omtrent giftreinen door de gemeente,’aldus raadslid Guy de Kort. Afgelopen zaterdag 26 september brak er brand uit in de locomotief van een goederentrein vol giftige stoffen midden in het centrum van Oisterwijk. Guy de Kort, gemeenteraadslid voor PRO, gaat tijdens de raadsvergadering van donderdag 1 oktober vragen stellen over deze levensgevaarlijke situatie. ‘Wij vragen ons af wanneer de gemeente hier nu eindelijk iets aan gaat doen. Voor PRO staat de veiligheid van onze inwoners voorop en daarom kunnen we niet langer wachten met het nemen van maatregelen. We moeten niet wachten tot het misgaat maar ingrijpen voor het te laat is; er moeten geen giftreinen meer over de Brabant-route rijden.’

Vraag is overigens of de gemeente hier iets over te zeggen heeft. Bij het trillen van het spoor dat veel overlast geeft √©n bij de verstoringen waarbij overwegen gesloten bleven en Oisterwijk voor alle verkeer wordt opgedeeld in twee helften, blijken de overheden die ‘het spoor’ beheren haast onneembare vestingen.