banner

Oisterwijkers kanoën in Oostenrijk


Ieder jaar kiezen de leden van Kanovereniging Oisterwijk een locatie om in de zomer te gaan varen. Deze zomer trokken de leden richting Oostenrijk. En wel naar het gebied rond Lienz in Tirol.

Raften op stromend smeltwater.

Hier liggen een aantal uitdagende rivieren met oplopende wildwater klassen zodat er op verschillende niveaus gevaren kon worden. Denk hierbij aan rivieren als de Drau, Isel en de Gail. Aangezien dit allemaal smeltwater van de gletsjers is, is de watertemperatuur erg laag, dus de warme kleding kwam van pas. De vereniging heeft afgelopen jaar een eigen raft gekregen, waardoor ze ook hebben kunnen raften op de Isel. Uiteraard is het een vakantie dus is er ook tijd voor andere dingen; wandelen, klimmen of ‘via ferrata’ (Parcours op rotswand langs staalkabels). Maar ook voldoende tijd om echt vakantie te hebben met bijvoorbeeld een gezellige BBQ of een dagje lui bij het zwembad van de camping.

Dit najaar starten de trainingen weer. Deze trainingen zijn erop gericht om jezelf voor te bereiden op de wildwater tochten in de zomer, maar ook kleinere activiteiten in het voorjaar of najaar. Het aankomende voorjaar wil de vereniging weer activiteiten organiseren in Duitsland of Frankrijk. Lijkt dit je ook leuk kun je altijd een keer komen meevaren tijdens de trainingen op het Staalbergven. Voor meer informatie: www.kvoisterwijk.nl