banner

Nemelaer Haaren behaalt zwaarbevochten winst bij EFC


Na een moeizame 1e helft weet Nemelaer deze toch met een voorsprong af te sluiten. Nemelaer komt na de pauze sterker uit de kleedkamer. Na een goede fase komt het op 1-3 en worden kansen gecreëerd om het duel op slot te gooien. EFC blijft knokken en verkleind de marge middels een strafschop. Het bleef tot ver in de extra tijd spannend met kansen voor beide teams.

Voetbalclub Nemelaer uit Haaren

Met het gepromoveerde EFC treft Nemelaer en vereniging waarmee in het verleden al veel sportieve duels is uitgevochten. Zonder grote kansen was de thuisploeg in het begin het meest dreigend. Nemelaer is echter heel effectief. De eerste kans is meteen raak. Uit een mooie aanval over veel schijven legt Giel vd Ven de bal klaar voor Ruben Buvens die beheerst binnen knalt. 0-1 (23). De treffer werkt nog niet bevrijdend voor Nemelaer. EFC blijkt lastig te bespelen zonder dat het echt uitgesproken kansen weet te creëren. Na dik een half uur komt de thuisploeg op gelijke hoogte nadat Kevin van Kempen kort daarvoor en open kans aan zich voorbij laat gaan. De lastige spits Gijs Wuijts kopt een vrije trap vallend binnen. 1-1(31). Kort voor de pauze drukt Nemelaer door. Wesley Diepens zet uiteindelijk Giel vrij voor de doelman die de bal aflegt op Geert vd Ven. Geert passeert beheerst de doelman en schiet binnen 1-2(42).

Nemelaer komt sterker uit de kleedkamer en creëert ook een aantal goede kansen. Doelman Theuws wordt op de proef gesteld en wordt op de doellijn geassisteerd door een verdediger. Uiteindelijk weet Luuk Vermeer het net te vinden op aangeven van Kevin. 1-3 (51). Nemelaer weet de kansen, om verder uit te lopen, niet te verzilveren. Op basis van het wedstrijdbeeld in de 2e helft is het nu EFC wat onverwacht toch weet te scoren. Jesse van Gerwen trapt een strafschop binnen na een onnodige overtreding. 2-3(65). In het laatste gedeelte van de wedstrijd verliest Nemelaer de controle en krijgen beide team mogelijkheden om te scoren waaruit aanvoerder Luuk in de grootste mogelijk stuit op doelman Theuws.

Uiteindelijk trekt Nemelaer de overwinning over de streep en kan het zich gaan opmaken voor de confrontatie met kampioenskandidaat NEC.