ondernemers

KVL Oisterwijk nadert gereedheid met ombouw Ketelhuis


Nu er steeds meer huizen bewoond zijn, en ook het voormalige ketelhuis haar metamorfose heeft gehad, nadert het KVL terrein haar complete beeld. Alleen de Oostkant vraagt nog om herontwikkeling; die is in volle gang.

De werkplaats en brouwerij, in het voormalige ketelhuis van KVL.

Op het bruisende terrein van Leerfabriek KVL in Oisterwijk opent vandaag een uniek staaltje ‘’moderne werkplek’’. Zie het even voor je: Een bierbrouwerij waarin advocaten, tekstschrijvers en reclamejongens met mekaar zitten te lunchen. En werken. Of is het gewoon een werkplek waar zeer opzichtig bier wordt gebrouwen? De naam: Work in Brew. Dat men in Oisterwijk hard aan de weg timmert met een industriële hotspot van internationale allure, was bekend.

Het ketelhuis voorzag de fabriek en stroomgenerator van stoom, en werd enkele jaren terug tijdelijk in gebruik genomen als evenementenlocatie. Nu dit oude Ketelhuis van de voormalige leergigant is omgetoverd tot een bierbrouwerij met 12 kantoren én gevarieerde horeca, kon wie er notie van had haast niet wachten er naar binnen te mogen. De belangstelling is groot. ‘’Er komt steeds meer het besef dat wij Nederland iets unieks bieden.’’

KVL was een unieke locatie, en is dat opnieuw.  Met weer een stuk klaar, nadert het project dat vorig decennium door de gemeente in gang is gezet haar afronding. Het centrale hotel krijgt vorm, en aan de Oostkant volgt nog huizenbouw en een nieuwe supermarkt met parkeerterreinen. De ombouw van het voormalige ketelhuis is deze week zeker ook een van de mijlpalen waar Oisterwijk trots op mag zijn.