banner

In Memoriam: Henk Berben


‘Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat ons oudste, zeer gewaardeerde vrijwilliger Henk Berben is overleden,’ zo laat Kindervakantieweek Wonderland weten.

Henk Berben (Foto: Ber Beerendonk)

‘Henk – bij de kinderen wel bekend als opa Henk – heeft zich meer dan 20 jaar ingezet als vrijwilliger van Wonderland. Wij gaan hem missen.’ Henk stond in Oisterwijk bekend als helpende hand bij menig vereniging, en was altijd muzikaal en creatief betrokken. Een jaarlijks lied, en kunstige presentaties kwamen uit zijn hand. Hij was ook actief lid van het Reuzengilde en hielp met carnaval, waarvoor hij benoemd werd tot Ridder in de Orde van Döllekesgat. In 2009 ontving hij de vrijwilligersprijs. ‘Wij wensen zijn familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte met dit enorme gemis. Rust zacht Henk.’

In 1998 heeft LOVO een portret van Henk gemaakt, en beschreven hem als ‘veelzijdig kunstbeoefenaar. Noem het en hij experimenteerde ermee; houtsnijwerk, glas in lood, tekenen, etsen, schilderen, decorwerk voor theatergezelschappen….’ Bekijk dit portret hieronder: