glasvezel

GUO Oisterwijk opent seizoen met wereldpremière Flairck


Geannuleerd vanwege corona maatregelen.

Het legendarische Flairck opent op zondagmiddag 11 oktober GUO-concertserie 2020/2021 met een wereldpremière: de allereerste presentatie van haar 25ste CD.

Het legendarische Flairck

Vanwege het social distance beleid verzorgt Flairck twee CD-presentatieconcerten in GUO-locatie Boschoord, Gemullehoekenweg 143, Oisterwijk. Het eerste concert begint om 13.30 uur, het tweede om 16.00 uur. Hoewel beide concerten in voorverkoop zijn uitverkocht, kan GUO naargelang het aantal bezoekers uit eenzelfde huishouden dat niet op anderhalve meter afstand van elkaar hoeft te zitten ter plekke alsnog extra belangstellenden toelaten. Daarom kunt u zich alsnog melden voor één van beide concerten bij groetenuitoisterwijk@home.nl. GUO informeert u dan per kerende mail.

Back Alive!
Na een sabbatical toert het 45 lentes jonge Flairck door het jubelende land om haar gloednieuwe (25ste!) CD te lanceren: ‘Back Alive’. Het legendarische gezelschap wisselt kersverse composities af met meesterwerken die de tand des tijds glansrijk doorstonden: ‘De Stoomwals’, ‘Houten Bruiloft’, ‘Voorspel In Sofia’ en, als uitsmijter, ultiem pièce de résistance ‘Variaties Op Een Dame‘.
Eens ontketende Flairck een muziekhype onder jong en oud. In Nederland trok ze als eerste ‘popgroep’ de gevestigde theaterwereld in. Dra overrompelde ze de rest van ons universum. Gevolg: platina platen, Edisons, Gouden Harpen en een fanschare die reikt tot in de Verre Oriënt en Latijns Amerika.

Cross-overs
Buiten de lijntjes der geijkte paden brengt Flairck cross-overs op het magistrale snijvlak van modern klassiek, celtic folk, world, freestyle jazz. Unheimisch onbestendige kruisbestuivingen, met frivool fluitspel, violen of bassen die symbiotische duels uitvechten, verknoopt met gedurfde, theatrale vondsten. Met hart, ziel, zaligheid gaat Flairck door merg, been, roeien en ruiten. Oudgedienden Jeroen Goossens (fluiten/NL) en Pablo Ortiz (gitaar, bas/Mexico) en zij-instromers Joris Vanvinckenroye (contrabas/België), Anouk Sanczuk (viool/België) en Zhazira Ukeyeva (viool/Kazachstan) leveren menig ‘Gevecht Met De Engel’. Melting pot Flairck is onbegrensder dan ooit. Aartsvaders Erik Visser en Peter Weekers, sterkhouders van het eerste uur, zien dat het goed is.