banner

Columnist Roland Smulders maakt zich geen zorgen in coronatijd


Columnist Roland Smulders maakt zich geen zorgen, althans, dat zegt de titel van zij boek: ‘Geen zorgen’.

Schrijver en columnist Roland Smulders (Foto: Iris de Groot)

De columns van Roland verschijnen dagelijks op zijn Facebookpagina, en wekelijks op Oisterwijknieuws.nl. Bij de laatste altijd over ‘ons’ Oisterwijk; de meeste andere gaan over alledaagse wereldse zaken.

Malieveld

‘Geen zorgen’ is alweer de negende bundel met columns van Roland Smulders. Door het venster van zijn eigen bescheiden bestaan kijkt hij opnieuw met verwondering en een gezonde dosis zelfspot naar een wereld die steeds meer leert leven met corona. ‘Na de eerste schok van het coronavirus begint de wereld langzaam te wennen aan de realiteit van het nieuwe normaal. Het leven gaat door en als het aan de vele betogers ligt die het Haagse Malieveld bestormen, wordt het een leven met boeren en zonder racisme.’

Geen zorgen door Roland Smulders

Wereldleiders

Verder lijkt het volgens Roland allemaal verdacht veel op het normaal dat iedereen zo goed kent: ‘Jongeren leven zich uit, mensen gaan weer onbekommerd op vakantie, wereldleiders zijn nog steeds de weg kwijt, politici gaan rustig door zich belachelijk te maken en er duiken regelmatig berichten op waarmee niemand uit de voeten kan.’ Genoeg stof voor Roland…

Het boek is te koop bij Brave New Books, om iedere verspilling te voorkomen, worden ze op bestelling gedrukt.