banner

Buurt en beachhotel Oisterwijk vinden elkaar in compromis


Buurtbewoners aan de Heusdensebaan en de GeorgePerklaan hebben de gemeente gevraagd om een einde te maken aan het ‘Beachhotel’ in hun straat in Oisterwijk.

Het initiatief is ontstaan in coronatijd, om voor de omzetdaling van het hotel een mogelijkheid tot enig inkomen te creƫren. Vele horecazaken hebben het moeilijk gehad, en hebben gezocht naar alternatieven. In een uitgebreide brief gaven buurtbewoners recent aan dat ze de overlast die ze daarvan ervaren hebben een korte periode te willen accepteren, om de horeca tegemoet te komen, maar ze vonden het nu genoeg geweest.

Compromis

Op 3 juli opende de beachclub, met een sfeer die in Zoutelande niet zou misstaan…

De directie van het hotel, heeft met de buurtbewoners gesproken, en laat aan de gemeente weten dat ze samen tot een oplossing zijn gekomen: ‘Naar aanleiding van deze brief en de publicatie daarvan in Oisterwijk Nieuws, heeft eerder deze week een gesprek plaatsgevonden met de briefschrijver.’ De partijen hebben ‘samen gekeken naar de mogelijkheden om eventuele overlast voor de buurt tot een minimum te beperken. Zo zal De Leijhof nog twee weken – tot einde vergunning – enkel in de weekenden op vrijdag, zaterdag en zondag doorgaan met de beach club.’ Om de frietlucht te beperken, wordt die foodtruck verwijderd. Op deze manier zijn beide partijen tot elkaar gekomen.

The Inside

In reacties op dit onderwerp werd vorige week de relatie gelegd tussen deze buurtbewoners, en de buurtbewoners die bezwaar hebben gemaakt tegen The Inside. Volgens de directie van het hotel is daar geen sprake van en betreft dit verschillende personen.

‘We gaan ervan uit dat we hiermee voor alle partijen tot een werkbare oplossing zijn gekomen en we zullen ons uiteraard blijven inspannen om de goede relatie met de buurt te behouden,’ aldus hotel eigenaar Dennie van Helden.