bosch car service

Oisterwijk niet mooiste van Nederland maar wel van Brabant


Oisterwijk is als een van de vijf mooiste dorpen van Nederland vermeld bij de ANWB en werd de mooiste van Brabant. De vraag die de ANWB stelde was: Wat is nu het allermooiste dorp van Nederland?

Terras, gezellig centrum, muziek, wat wil je nog meer? (Foto: Leny van Schijndel).

De ANWB ziet de vele pareltjes in Nederland, en Oisterwijk, de Parel in ’t Groen, is er een van. ‘Nederland telt honderden dorpen. Terpdorpen, lintdorpen, dijkdorpen, kerkdorpen, ringdorpen, esdorpen… En daar zitten pareltjes tussen. Plaatsen waar je op een historisch marktplein kunt zitten op een lommerrijk terras van het dorpscafé. Omarmd door kleinschalige gezelligheid of juist weldadige rust. Dorpen waar je je waant in een andere eeuw of juist in de toekomst…’

1 tot 5

Veel liefhebbers en ambassadeurs van ons Oisterwijk hebben hun best gedaan, en zo veel mogelijk stemmers opgetrommeld. En al die stemmers hebben Oisterwijk in de top 5 gebracht! 30.000 Nederlanders brachten  hun stem uit op hun favoriete dorp. De jury koos Winsum (Groningen) als mooiste van Nederland. Oisterwijk hoeft niet te treuren, want het Brabants dorp met stadsrechten kwam wel als mooiste provinciedorp naar boven.

Wie daarvan wil genieten, kijk eens op onze pagina met ‘Recreatieve berichten‘ of bezoekt de Uitagenda, die langzaam weer activiteiten toont. Voor liefhebbers van Facebook, volg Visit Oisterwijk