lezing goed oud worden

Loket Wegwijs Oisterwijk is geen loket


Geen zorgen, wie een vraag wil stellen bij dit nieuwe loket hoeft niet in een grote hal aan een balie te gaan staan. Uw persoonlijke verhaal wordt discreet in een spreekkamer besproken.

U wordt ontvangen in de wachtruimte op de eerste verdieping van Tiliander Oisterwijk; trap of rolstoelbaan op, door de hoofdingang, daarna trap of lift naar boven, linksaf… (Foto: Iris de Groot)

1 september start in Oisterwijk op een gezamenlijk centrale plek een nieuwe mogelijkheid om vragen te stellen over zorg, werk, wonen, geld en opvoeden. ‘Er is geen fysieke “balie”, zoals je bijvoorbeeld kent uit het gemeentehuis, maar een ruimte waar de medewerkers van Loket Wegwijs Oisterwijk inwoners met hulp- of zorgvragen ontvangen,’ zo laat de gemeente desgevraagd weten.

Fijn, want menig betrokken hulpverlener was zich al zorgen aan het maken over inwoners die met hun persoonlijke vragen in een openbare hal aan een balie zou moeten gaan staan. Geen balie dus, maar een ruimte op de eerste verdieping van Tiliander. ‘Hier is een gezamenlijke ontvangstruimte en er zijn verschillende spreekkamers.’

Telefonisch
De medewerkers van Loket Wegwijs Oisterwijk zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur en op woensdag van 13:00 uur tot 17:00 uur via het telefoonnummer 013-3030440. Wordt tijdens het telefoongesprek geconstateerd dat een afspraak op locatie wenselijk of noodzakelijk is, dan wordt hiervoor een afspraak gemaakt.

Inloopspreekuur
Op donderdagochtend is er een inloopspreekuur van 9:00 tot 10:30 uur. Het inloopspreekuur is op de eerste verdieping van Cultuurcentrum Tiliander. Je kunt hier zonder afspraak terecht en bovenaan de trap of lift links plaatsnemen in de ontvangstruimte. Afhankelijk van de vraag helpt een medewerker u verder in een van de spreekkamers.

Corona
Vanwege de corona-maatregelen heeft het momenteel de voorkeur dat u in eerste instantie belt in plaats van langskomen. Maar als u de voorkeur heeft om langs te komen, mag dat altijd.

En dan?
Of het nu gaat om zorg, wonen, werk, geldzaken of opvoeden: Loket Wegwijs wijst inwoners van de gemeente Oisterwijk de weg. De medewerker denkt mee, brengt inwoners in contact met sociale initiatieven in de buurt, informeert, adviseert of ondersteunt met professionele hulp. Het vormt hiermee het knooppunt van inwoners, sociale vrijwilligers(organisaties) en maatschappelijke instanties in de gemeente Oisterwijk.