banner

Lintje voor Haarens LTV tennisser en Oisterwijkse vrijwilliger Trappaf


Henk de Kort mocht zondag een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Hans Janssen.

Alles op afstand, zonder direct contact, krijgt Henk zijn lintje (Foto: Masja Vlaminckx).

 

Henk de Kort is van 1979 tot en met 1985 vrijwilliger geweest bij de Oisterwijkse jongerenorganisatie Trappaf. Hij is gestart bij de afdeling controle. Daar was hij samen met een vaste groep jongeren verantwoordelijk voor een ordelijk toegangsbeleid tijdens de wekelijkse ‘draaiavonden’ voor de jeugd op zondagavond. Tevens was de heer De Kort betrokken en inzetbaar bij verschillende incidentele activiteiten die georganiseerd werden voor de Oisterwijkse jeugd. Daarnaast was hij enkele jaren lid van de afdeling carnaval. Als lid van de Raad van Elf begeleidde hij het kinder- en jeugdcarnaval binnen Trappaf. Hij was altijd een betrokken vrijwilliger die oog had voor detail.

Groepsfoto Trappaf Oisterwijk uit vroeger jaren.

De heer De Kort is sinds 1994 tot heden lid van de technische commissie van tennisvereniging LTV Haaren. In 1997 werd hij voorzitter van deze commissie, waardoor hij zitting kreeg in het bestuur. Hij is altijd vicevoorzitter van de tennisvereniging geweest, maar door het regelmatig vrijkomen van de vacature van voorzitter is hij regelmatig plaatsvervangend voorzitter geweest van LTV Haaren. De heer De Kort is vanuit de technische commissie medeorganisator van alle clubkampioenschappen.

Hij zit er op! (Foto: Masja Vlaminckx).

Hij organiseert o.a. al 17 jaar het zeer bekende Sylvestertoernooi wat elk jaar rond kerst en oud & nieuw georganiseerd wordt voor ongeveer 450 fanatieke tennissers. In 2017 zijn de banen met kunstgras vervangen, van deze commissie was hij ook voorzitter. In zijn portefeuille zit tevens het onderwerp verduurzaming. Hij was mede verantwoordelijk voor aanschaf van zonnepanelen en Led verlichting op de banen. In 2019 was hij mede verantwoordelijk voor het eerste ‘Groter Oisterwijk Championship’. De heer De Kort is tevens voorzitter van de sponsorcommissie. Hij zorgt er o.a. voor, dat alle contracten opgesteld en ondertekend worden.