banner

Koninklijke waardering voor twee vrijwilligers Wijkcentrum Pannenschuur


Burgemeester Hans Janssen had zaterdagmiddag de eer om bij twee dames van Wijkcentrum Pannenschuur een Koninklijke Onderscheiding op te spelden. Voor veel wijkcentrumbezoekers zijn de dames bekend vanwege hun Rotterdamse tongval: de zussen Nellie en Ada.

Ada en Nellie zijn superblij (Foto Masja Vlaminckx)

 

Verdiensten

Sinds 1995 tot heden maken beide dames het wijkcentrum Pannenschuur schoon. Tevens zorgt Nellie voor de inkoop van alle huishoudelijke benodigdheden en Ada doet de was. Ook organiseren ze al sinds 1998 samen maandelijks een bingomiddag voor ouderen. Het organiseren houdt in: een planning maken in overleg met het bestuur van de wijkvereniging, de zaal inrichten, zorg dragen voor de financiën, inkopen van prijzen voor de loterij, het gereed maken van een hapje, het uitvoeren van de bingo en loterij. Verder bedienen ze tussendoor de bar tijdens deze middag. Na afloop moet de zaal heringericht worden en de administratie worden gedaan. Tijdens de feestdagen wordt iets extra’s georganiseerd. De zussen zorgen waar nodig voor een luisterend oor.

En veel wijkcentrumbezoekers kennen het duo van hun barwerk. Sinds 2002 tot op heden staan ze wekelijks achter de bar en zorgen er dan voor, dat diverse groepen die gebruik maken van het wijkcentrum voorzien worden van een drankje. Een praatje hoort er ook bij!

 

Bekijk hier meer foto’s!