baderie

Haaren kiest muziekkiosk Rank en Sierlijk


Inwoners van Haaren hebben deze muziekkiosk uitgekozen voor op het Mgr. Bekkersplein.

Rank en Sierlijk

Rank en sierlijk

Afgelopen periode mocht u uw stem uitbrengen op één van de twee ontwerpen voor de nieuwe kiosk in Haaren. De stemmen zijn geteld en met 59% van de stemmen komt ontwerp 1 met de titel ‘Rank en sierlijk’ als winnaar uit de bus. Bedaux de Brouwer Architecten werkt dit ontwerp verder uit en dan kan de aannemer aan de slag.

Bedaux de Brouwer Architecten: “Bij dit idee hebben wij ons laten inspireren door de voormalige Kiosk die ooit op het plein stond. Een typische oude Kiosk met gietijzeren kolommen. De inzendingen van de bewoners verwezen vaak naar dit gebouwtje. Wij hebben dat op een eigentijdse manier proberen te vertalen naar een ranke en sierlijke vorm.
Het ontwerp is gebaseerd op een zeskant, een veelvoorkomende vorm in de natuur, zoals een bijenhoningraad. Samen met het groene dak verwijst dit naar de hechte relatie tussen de inwoners van Haaren en de natuur en geeft dit vorm aan de duurzame gedachte die in Haaren leeft. Het gesloten dak met een plafond van hout, de sokkel en de stervormige kolommen maken van de kiosk een intieme plek op het plein, dat uitnodigt tot ontmoeting en verbinding.”

Ongewenst

Het ontwerp is zo blijkt niet exact gebaseerd op de ingezonden wensen van de bewoners, maar een ‘vertaling’ daarvan. Er zijn ook bezwaren bekend op de twee voorstellen waaruit men mocht kiezen. Zo waren er inwoners die onze redactie lieten weten dat ze de oude kiosk prima vonden; ze vinden het jammer dat dit niet is meegenomen en het zou veel geld besparen.