banner

Film: Bezoek aan afgebrande Haarendael


HOS TV liep mee met de vrijwilligers van de Gedenkplaats Haaren, voor een bezoek aan het vorig jaar afgebrande Haarendael, en de vestiging van hun museum aldaar.

De brand sloeg letterlijk een gat in het historisch monument (Foto: Toby de Kort)

Zaterdag 31 augustus 2019 rond 17:30 uur werd brand gemeld op Landgoed Haarendael, het voormalig “Kamp Haaren”. De vrijwilligers waren, ondanks uiteraard deze schokkende gebeurtenis, blij dat door vakkundig optreden van de massaal opgeroepen brandweerdiensten een groot deel van de materialen op de Gedenkplaats zijn gered. De expositiezaal met daarin een indrukwekkende expositie van het “Englandspiel” werd helaas wel vernietigd. De vrijwilligers waren zoals zelf zeggen: aangeslagen, maar niet verslagen. We gaan door “opdat we niet vergeten”.