banner

Buuf krijgt het garen niet in de naald


Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk:

Met een beetje hulp, kan buurvrouw weer verder…

Buuf is altijd erg gedreven geweest met naaiwerk. Op de kamer boven staat de naaimachine nog gebruiksklaar. Als ik haar spreek, geeft ze aan dat ze poetsdoekjes wil maken, maar dat ze het garen niet in de naald krijgt en het spoeltje niet op de juiste plaats. Ze baalt ervan dat het haar niet meer lukt met haar vingers. Ze voelt dat ze weer een stukje zelfstandigheid moet inleveren. Dat doet zeer.

“Ik zal mijn kleinzoon eens vragen, maar die heeft het altijd zo druk“, zegt ze. “Zal ik even kijken?”, vraag ik. Ik heb helemaal geen verstand van naaimachines maar wel 2 rechterhanden dus misschien kan ik helpen. Buuf twijfelt even, ze wil niet voor alles een beroep op mij doen, maar ze zegt toch “graag’’. We gaan samen aan de slag. Buuf weet als een professionele coupeuse precies waar het garen doorheen geleid moet worden. Ik hoef alleen maar het gaatje van de naald te vinden en het spoeltje in het daarvoor bestemde vakje te plaatsen. De eerste poging mislukt maar de tweede is raak. Klaar is Kees!

Buuf kan weer poetsdoekjes maken. Het garen zit weer in de naald…

DTZ logo low