banner

Al twee jaar Beeldbank op Oisterwijk Nieuws


Het is deze zomer al twee jaar lang een wekelijkse traditie: Een film uit de Beeldbank van Oisterwijk.

Fragment uit een van de films op Beeldbank Oisterwijk.

Beeldbank Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank daaruit aan u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden. Echt van alles komt voorbij: Brandende kerktoren, schaatsliefhebbers, kermis en tachtigers over Pasen. Van omroepen en particulieren, grootse producties tot een ongemonteerde familiefilm.

Deze zomerwerken maken we graag van de gelegenheid gebruik u nog eens extra te attenderen op het mooie werk van deze vrijwilligers. Zo worden er uiteraard digitaal filmpjes verzameld, maar ook worden oude VHS videobanden overgezet naar een computerweergave. Soms zelfs gaat er een ouderwetse filmrol in een projector.

Op de website van BeeldbankOisterwijk.nl staan ze doorzoekbaar in een systeem, wekelijks dus eentje in het nieuws, maar geloof ons, dit is nog lang niet alles!  Er werken nog wekelijks vrijwilligers aan het archief, en u mag ook zelf films inzenden.

Dat laatste is  ook leuk voor in ons nieuwsbulletin: zet uw evenementen-, natuur- of verenigingsfilms op youtube en stuur ons een linkje!