banner

1000 bomen tussen Haaren en Oisterwijk


Tussen Haaren en Oisterwijk moeten duizend extra bomen komen. Dat stelt de Duurzame Energie Coöperatie als haar jaarlijkse ambitieuse doel voor 2020!

Een hele lange rij bomen, dat is wat DEH wil realiseren.

Naast de vele duurzame activiteiten die de coöperatie al organiseert, zoals Zonnemaatje, Road map voor verduurzaming van de eigen woning, etc. wil DEH aan de slag om in elk dorp van de huidige gemeente Haaren 1.000 bomen te planten. Ze zoeken voor dit project nog bomenliefhebbers die mee willen denken, organiseren en planten.

Meld je aan bij john@deh-energie.nl

Het idee is dat – voor een warm welkom van elk dorp bij de ontvangende gemeente – de wegen daarnaartoe worden ingeplant met 1000 bomen of struiken. Zo wordt de overgang naar de nieuwe gemeente letterlijk “aangenaam en groen”. Andersom kunnen inwoners van de ontvangende gemeenten in een groene ambiance kennis maken met de nieuwe buurdorpen. In november 2020 start het planten.

Ter voorbereiding zoekt DEH projectvoorbereiders voor overleg en het maken van afspraken met deelnemende gemeenten en particulieren over plantlocaties; – Deskundigen: die een beplantingsplan kunnen uitwerken, aangeven waar welke bomen of struiken gaan komen en daarvoor een projectbegroting opstellen; – Regelaars: die een plantdag mee helpen organiseren en aansturen; – Doeners: die meehelpen om de bomen en struiken in de grond te zetten. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het feest wordt.

Heb je zelf plek voor bomen? Ook dán kun je jezelf aanmelden.