bosch car service

Weelderig lachgasgebruik en overlast op parkeerplaats in Oisterwijk (Update)


Een stille getuige van het weelderige gebruik van lachgas, werd vandaag aangetroffen op een parkeerplaats aan de Van Kemenadelaan in Oisterwijk.

De vloer bezaaid met ballonnetjes, achter gelaten op een parkeerterrein in Oisterwijk.

Lachgas wordt vaak via een ballon ingeademd en dat veroorzaakt een roes, soort van dronken gevoel. Sommige mensen kennen het van een slagroomspuit, maar via een ballonnetje ingeademd doet het ook dienst als drug.

Lachgas kan verslavend werken, bij veelvuldig gebruik volgt soms bewusteloosheid of kan het zenuwschade opwekken. Het achterlaten van ballonnetjes is slecht voor het milieu en dieren kunnen in het plastic stikken. Lachgas is nu nog niet verboden, maar een wet is in de maak. Het achterlaten van afval is uiteraard wel strafbaar.

Overlast

‘Al enkele maanden ondervinden wij als bewoners van Groenstraat en Frans Halsstraat enorm veel overlast van hangjeugd aan de Van Kemenadelaan. Harde muziek, schreeuwen, ruzie en veelvuldig lachgas gebruik. Afgelopen nacht was het ook weer raak; tot half zes geen oog dicht gedaan. Vanmorgen de politie gebeld, ‘ aldus een van de omwonenden namens de buurt. Er is melding gemaakt bij de wijkagent, die is bekend met de groep en gaat hierop surveilleren.