banner

Waarom en hoe vaak moet het oliefilter vervangen worden? *


Het is van belang dat het oliefilter van je auto altijd goed werkt. Zo zorg je ervoor dat de motor optimaal functioneert.

Helaas moet het oliefilter wel regelmatig vervangen worden, wat je kunt doen met een onderdeel die je hebt gekocht op www.topautoonderdelen.nl. Hoe vaak dit gedaan moet worden valt lastig te zeggen. Meestal wordt het tussen elke 10 en 25 duizend kilometer gedaan. Het hangt er daarnaast vanaf hoe vaak je de olie ververst, maar ook hoeveel kilometers je rijdt. Toch is het zeker geen slecht idee om te doen, dus je moet hier niet op bezuinigen.

De draaiende kracht in je auto of moter kan niet zonder verse olie.

Waarom?
De oliefilter moet dus regelmatig vervangen worden. Dit komt doordat dit onderdeel natuurlijk gebruikt wordt om de olie te filteren. Daarnaast blijft roet, metaaldeeltjes en de brandstof ook hangen bij de oliefilter. Het zorgt er dan ook voor dat de motorblok langer mee kan gaan. Daarom is het dus ook verstandig om niet te bezuinigen op het vervangen van de oliefilter. Overigens zal dit onderdeel ook een positief effect hebben op de olie. De olie moet uiteraard een goede smerende werking hebben, waar een oliefilter met name voor zal zorgen.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer