ondernemers

Vintage Brothers met blues bij Mie Pieters Heukelom


Op zondag 19 juli is er een optreden van The Vintage Brothers, bij Mie Pieters in Heukelom.

The Vintage Brothers

Om 15.00 uur mag u gratis genieten van muziek van The Vintage Brothers. Sinds 2004 treden ze op in kroegen, lokalen, festivals en zelfs huiskamers van en voor de bluesliefhebber, met blues in de ruimste zin met een scheutje rock en jazz. Het repertoire bestaat zowel uit eigen composities, als zelf gearrangeerde nummers van de grote blues & Roots artiesten van alle tijden in verschillende stijlen. Het gitaarspel is geïnspireerd door Robert Johnson, Muddy Waters tot aan Eric Clapton en de Stones. De bluesmondharmonica met de melodieuze solo’s wisselt hij af met het authentieke blues geluid van vertrekkende stoomtreinen en voort denderende wagons. In een semi-akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joints. Hun missie? Het geluid van de “oerblues” weer terug te brengen en te verspreiden.

Jan van Rijn op gitaar, met zang en voettamboerijn. Rien van Rijn aan de mondharmonica, ook hij zingt, ‘gitaart’ en ‘stompt de kickdrum met zijn voet’.