banner

Staalbergven Oisterwijk krijgt 10-badenkaart voor individu en gezin


Zwemmen in openluchtbad Staalbergven in Oisterwijk is dit jaar fors duurder. Verschillende gezinnen met kinderen laten weten niet meer te gaan.

Op 10 juni ging Openluchtbad Staalbergven voor het eerst dit seizoen open. De opening was vanwege corona uitgesteld. Het is dit seizoen helaas niet mogelijk om een abonnement voor het Staalbergven te kopen. De gemeente doet dit vanwege het beperkt aantal bezoekers, en om zo ‘toch zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een dagje te komen spelen, zwemmen en chillen. We begrijpen dat onze trouwe abonnementhouders dit jammer vinden, maar we rekenen ook op ieders begrip.’

Het Oisterwijkse openluchtbad Staalbergven

Kosten

Een kaartje voor kinderen tot 13 jaar kost € 4,40, die voor 13 jaar en ouder bedraagt € 6,60. Dat is best veel, zeker voor bijvoorbeeld een gezin met meerdere kinderen. Het gemis aan het abonnementsvoordeel komt daar nog bovenop! Voor een individu was een abonnement aantrekkelijk bij meer dan tien bezoeken; maar voor een gezin van 4 personen kwam dat al na 5 bezoeken. Grotere gezinnen kregen nog meer korting, en dat was vooral voor inwoners die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen een goede invulling voor de zomervakantie.

Alsnog

Bovenstaande werd eerder gemeld, en een aantal inwoners gaven aan daar ernstig moeite mee te hebben. Na dit bericht kwamen er ook geluiden vanuit de politiek, en is het onderwerp donderdag 2 juli in het vragenuurtje besproken. Verschillende raadsleden vroegen de wethouder hier aandacht aan te besteden. Wethouder Stefanie Vatta gaf aan dat er als alternatief een 10-badenkaart komt. Die zou alsnog enige korting kunnen bieden aan inwoners met een veelvuldige zwemmerswens, maar ook voor gezinnen. De wethouder heeft toegezegd dat de kaart ook door gezinnen gebruikt mag worden.