glasvezel

Politie grijpt in op Moergestelse kermis en Horeca sluit eerder


Afgelopen dagen verscheen hij trots op landelijke en regionale media; kermisburgemeester Hans Janssen van Oisterwijk kon landelijk als eerste ‘zijn’ kermis openen. Dat er politie nodig zou zijn is haast te voorspellen; regels werden niet nageleefd en jeugd zocht de kermis op om tot ruzie te provoceren. De BOA’s in dienst van de burgemeester zouden niet ingrijpen; politie moest dat later op de avond wel doen.

De kermis in Moergestel  (Foto: Rick Denissen)

Bezoekers klaagden dat andere bezoekers zich niet aan de regels hielden: ‘Looproutes waar niemand zich aan houdt. Handhaving staat erbij en kijkt er na. Attracties worden gewoon helemaal gevuld. Er staat aangegeven dat mondkapje verplicht is voor 18+ in sommige attracties, maar dat doet ook niemand,’ aldus een van de bezoekers. Volgens een andere reden er jongeren provocerend met lachgas ballonnetjes door de straat langs de terrassen.

De politie greep in bij enkele cafés waar onvoldoende afstand werd gehouden; de uitbaters sloten de tent. Bij de botsauto’s moest de politie een ruziënde bezoekers uit elkaar halen.

Of dit alles gevolgen heeft voor het al of niet doorgaan van de kermis is nog niet bekend. Overigens zijn dergelijke incidenten ‘normaal’ op de kermis in Moergestel, eerdere jaren waren er ook altijd kleine opstootjes of een enkel ernstiger incident.