banner

Kinderen AZC Oisterwijk krijgen vrolijke circusdag


In de tijd van lockdown wist het Wolkentheater de kinderen in asielzoekerscentra op te vrolijken en te activeren met een serie online filmpjes. Deze zomer is de live versie van dit succesvolle programma te zien in een 30-tal AZC’s door het hele land.

Wolkentheater

Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in AZC’s eigenlijk nog steeds in een soort lockdown. De zomervakantie is een extra moeilijke periode: er is weinig afleiding en ze kunnen nergens naartoe. Juist daarom organiseert het Wolkentheater in augustus een grote circustournee langs een 30-tal AZC’s. In de interactieve voorstelling worden spullen die te vinden zijn in elk huis, bijvoorbeeld sokken of theedoeken, omgetoverd tot circusrekwisieten voor verschillende jongleerscenes of goocheltrucs. Kinderen worden op deze manier geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen. AZC Oisterwijk is dinsdag 4 augustus om 16:00 uur aan de beurt (vanwege corona besloten voorstelling niet voor publiek).

Wolkentheater
De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging voor vluchtelingenkinderen in AZC’s. Vandaag de dag bestaat het Wolkentheater uit gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld. Meer kunt u vinden u op www.wolkentheater.nl.