banner

Kind ontvoerd uit Oisterwijk?


Op internet gaat sinds dinsdag een bericht met foto rond, met daarin een oproep om uit te kijken naar een kind dat vanuit Oisterwijk is ontvoerd.

De afbeelding (zie onder) die is verspreid via onder andere Snapchat en Facebook, toont naast het kind een man, vermoedelijk de vader. De oproep zou afkomstig zijn van de moeder. Veel mensen delen het bericht omdat ze willen helpen het kind te vinden. Het vermoeden is dat het kind door de vader is meegenomen en de moeder bang is dat het kind naar het buitenland meegenomen wordt, zodat zij haar kind niet meer kan zien.

Geen misdrijf

Uit navraag  blijkt dat ze bij de politie bekend zijn met de situatie, maar het niet als een misdrijf zien. ‘Het betreft geen ontvoering, er is geen sprake van een strafbaar feit,’ aldus de woordvoerder van politie. ‘Vanwege privacy redenen doen wij geen verdere mededelingen.’ Het kind staat dan ook niet als vermist op de politie website vermeld.

Onze redactie komt graag in contact met de ouders, of mensen die meer weten. Mail uw uitleg of informatie naar mail@oisterwijknieuws.nl

De foto met oproep die rond gaat op internet, uit privacy overweging hebben wij de man onherkenbaar gemaakt.