lezing goed oud worden

Jaarmarkt Moergestel en Oisterwijk gaan door (als het mag)


Zondag 3 mei zou de 43ste Moergestelse Jaarmarkt zijn, die is verzet naar 13 september. Eerst de 26e juli in Oisterwijk, als het mag?

Moergestel

Jan streept, daar waar Peter zegt dat het moet… samen met vele vrijwilligers bouwen ze ieder jaar weer aan de jaarmarkt¬† (Foto: Joris van der Pijll).

Op zondag 13 september wordt voor de 43ste keer in het centrum van Moergestel een grootse jaarmarkt gehouden. Nog altijd een van de eerste jaarmarkten van het seizoen en ook een van de drukste. U kunt snuffelen op meer dan 200 kramen met een gevarieerd aanbod. En ook dit jaar zullen er weer standwerkers van de partij zijn. Tijdens uw bezoek is het bovendien goed vertoeven op een van de gezellige terrassen die zich aan de markt bevinden.
De markt begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Volg voor het parkeren de borden bij binnenkomst in Moergestel. Natuurlijk is ook dit jaar weer zowel het parkeren als de entree gratis.

Oisterwijk

Peter Rozen, de kartrekker van Jaarmarkt Oisterwijk denkt dat het in het centrum van Oisterwijk ook kan. Met een andere opstelling, kramen richting winkels ‘en die mogen ook open, dan kunnen bezoekers ook winkelen.’ Hij heeft hierover al gesprekken gevoerd met de gemeente, die gaan hierover deze week een besluit nemen. ‘En ik heb KBO vrijwilligers gevraagd mee te helpen met begeleiding van het publiek.’¬† Als het door mag gaan, kunnen zondag 26 juli van 10.00 tot 17.00 uur de kraampjes bezocht worden.

Update

Na goed overleg met de organisatie, heeft de gemeente besloten dat de jaarmarkt op 26 juli in Oisterwijk geen doorgang vindt. Het blijkt niet haalbaar om op deze korte termijn de jaarmarkt op een verantwoorde manier te kunnen organiseren met inachtneming van de geldende maatregelen. De organisatie bekijkt of de jaarmarkt alsnog op een ander moment kan plaatsvinden.

Voor de jaarmarkt in Moergestel is nog geen aanvraag ingediend.