banner

Haaren bij Oisterwijk goedgekeurd door Eerste Kamer


Gemeente Oisterwijk laat weten dat de Eerste Kamer  het wetsvoorstel over de opheffing en splitsing van Gemeente Haaren heeft aangenomen.

Oisterwijk, gemeente Haaren … een  eerder grapje met nieuwe ‘komborden’ (Foto: Michelle Bosmans)

‘De volgende stap is een officiële bekendmaking in het Staatsblad. Daarmee wordt de wet bekrachtigd en kan de herindeling per 1-1-2021 plaatsvinden.’ Voordat die herindeling plaats heeft, volgt er eerst nog een verkiezingsronde, en mogen alle inwoners van Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk samen een nieuwe raad kiezen.

Gemeente Haaren heeft enkele jaren geleden besloten op te splitsen, omdat dit voor de toekomst beter zou zijn. Inwoners van de vier dorpen worden ondergebracht bij de omliggende gemeenten. Haaren komt bij… nee eigenlijk mogen we zeggen: Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk vormen samen een nieuwe gemeenteraad, gemeente, en samenleving.