banner

Geen kermis in Oisterwijk


Gemeente Oisterwijk heeft de kermis in Oisterwijk geannuleerd. Dat hadden ze eerder al gedaan vanwege de coronamaatregelen, maar nu nogmaals, ondanks dat de regelingen versoepeld zijn.

Moergestel
Van vrijdag 3 t/m dinsdag 7 juli vindt wel de kermis in Moergestel plaats. ‘De exploitanten staan te trappelen om er een vrolijke, gezellige kermis van te maken. Dat de kermis verantwoord verloopt is uiteraard van het grootste belang. Maar het mag de pret zeker niet drukken: een kermis hoort natuurlijk voor vrolijkheid te zorgen! De bezoekers worden vermaakt met de volgende attracties, spelen en kramen: Autoscooter, Breakdance, Shaker Wip, Draaimolen, Trampoline (megasuper), Super Mario Jump, Escape doolhof, Fotoschietsalon, Lucky Cranes, Lucky Duck, Pusher, Voetbalspel, Gebakkraam, Suikernougatkraam, Vispaleis,’ aldus de gemeente. De attracties gaan op 3 juli om 17:00 uur open voor het publiek.

Ballonnenclown op de Moergestelse kermis (Foto: Rick Denissen)

‘De afgelopen dagen is met man en macht gewerkt aan de organisatie van de kermis binnen de vereiste veiligheidsmaatregelen. Goed overleg met exploitanten, ondernemers, de markt, hulpdiensten en andere betrokkenen heeft geleid tot heldere afspraken hierover. Voor een verantwoord bezoek aan de kermis zijn diverse maatregelen genomen. Zo is er een verplichte, duidelijk aangegeven looproute op het terrein, is overal desinfecterende handgel, handschoenen en/of mondkapjes beschikbaar en is er een aparte toiletgelegenheid om de aanpalende horeca hierin te ontlasten. Jongeren onder de 18 jaar krijgen een polsbandje waardoor voor alle exploitanten zichtbaar is voor welke mensen de vereiste afstand van 1,5 meter geldt. Toezicht vindt plaats via intensief cameratoezicht. Daarnaast houden toezichthouders zoals BOA’s, beveiligers, maar ook speciaal aangestelde gastvrouwen en –heren en jongerenwerkers een oogje in het zeil voor naleving van de richtlijnen. We doen uiteraard ook een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid: houd je aan de RIVM richtlijnen, voor jezelf en voor de andere bezoekers. Samen zorgen we ervoor dat iedereen verantwoord plezier kan maken op de kermis!’

Oisterwijk
Voor Oisterwijk is het nieuws minder vrolijk: ‘Na zorgvuldige afweging en uitvoerig beraad is besloten de kermis in Oisterwijk dit jaar niet door te laten gaan. Er wordt niet getwijfeld aan de mogelijkheid om er ook in Oisterwijk een vrolijke boel van te maken. Echter is het ook hier van het grootste belang dat er verantwoord kan worden genoten van de attracties, spelen en kramen. De mogelijkheden om op het kermisterrein aan De Lind 1,5 meter afstand te waarborgen zijn te beperkt. Een alternatieve locatie is niet beschikbaar.’