bosch car service

Film: Wethouder Oisterwijk introduceert nieuwe sociale gids


Wethouder Stefanie Vatta introduceert samen met vrijwilligersorganisatie VHVO een nieuwe sociale gids voor Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en straks ook Haaren.

In het verleden bleek met regelmaat, dat inwoners en vrijwilligers, maar ook professionals elkaar niet wisten te vinden, van elkaars bestaan niet afwisten. Dat terwijl er juist enorm veel aanbod is van sociaal maatschappelijke organisaties. In de gemeente Oisterwijk wonen inwoners die voor elkaar klaar staan, individueel of in groepsverband. De vele buurtinitiatieven, vrijwilligersorganisaties, stichtingen en maatschappelijke instanties die sociale ondersteuning, advies of simpelweg een luisterend oor bieden zijn nu terug te vinden in de digitale sociale gids van Oisterwijk: Wegwijs in Oisterwijk.

Wethouder Stefanie Vatta introduceert de nieuwe sociale gids in een videoboodschap (VLOG).

Op initiatief van de leden van de Vereniging van Hulpverlenende Vrijwilligersorganisaties Oisterwijk (VHVO) is daarom Wegwijs in Oisterwijk opgericht: een digitale sociale gids die inwoners de weg wijst in de vele sociale ondersteuningsinitiatieven, vrijwilligersorganisaties en professionele maatschappelijke instanties in onze gemeente. In combinatie met de loketfunctie (klik hier) gaan zij ervoor zorgen dat inwoners snel hun weg vinden, ofwel bij een initiatief in de buurt, ofwel bij een professionele instantie. “WegwijsinOisterwijk is geslaagd, als je kunt vinden wat je zoekt! Dus meedoen is belangrijk,” aldus Cees van Vliet van de VHVO. De gemeente heeft het initiatief omarmd en samen werken beide organisaties aan de verdere ontwikkeling van de sociale gids om te zorgen dat vraag en aanbod van ondersteuning elkaar steeds sneller kunnen vinden.

De website www.wegwijsinoisterwijk.nl is inmiddels gevuld met talloze zorg- en welzijnsorganisaties, maar ook verenigingen die zorgen voor beweging, ontmoetingen en sociale contacten zijn welkom. Hierna volgt, zo vertelt ons de informatie op die site, een bedrijvengids en activiteitenoverzicht. Wethouder Stefanie Vatta: “Onze gemeente kent een hele hoop mooie sociale initiatieven en activiteiten. Met WegwijsinOisterwijk.nl is al het aanbod gebundeld op één platform. Een platform dat vrijwilligers en professionals, maar vooral onze inwoners samenbrengt. Ik ben de VHVO dankbaar voor het initiatief en de samenwerking bij de totstandkoming van dit digitale platform.”