banner

Een gevleugelde Herman Brood via Oisterwijk naar Zwolle


Jerôme van Dun zoekt zijn kunst in heel Europa: “Tijdens één van mijn reizen kwam ik ook dit unieke object van Herman Brood tegen.”

De unieke vleugel.

Het is een beschilderde vleugel, ongeveer eind jaren tachtig gemaakt. “Mijn hart slaakte een vreugdekreet bij het zien van dit muzikale kunstwerk. Ik kon alleen maar denken: ‘Die wil ik hebben!’ Herman Brood was naast muzikant namelijk ook een markabel kunstenaar.”

Omdat sommige kunstwerken zijn voorbestemd voor een bepaalde unieke plek is contact gezocht met het Herman Brood Museum & Experience. Dit unieke ‘piece of art’ zou binnen dit eerbetoon ter nagedachtenis van Brood, echt op zijn plek zijn. Ivo de Lange, vriend van
Brood en initiator van het Herman Brood Museum & Experience, reageerde meteen enthousiast. Naar zijn idee was deze beschilderde vleugel, na verkoop, van de radar verdwenen. Nu, jaren later, is De Lange trots dat dit bijzondere object weer thuis in Nederland is!
Ivo de Lange prijst de prettige samenwerking met Gallery van Dun. ”De kennis en kunde van het team is erg grondig. De vleugel is naar Zwolle getransporteerd en binnenkort te zien in
het museum. Wij heten iedereen welkom om de bijzondere vleugel van dichtbij te bekijken!”