banner

Dit jaar geen Oisterwijkse Cultuurprijs en volgend jaar doet Haaren mee


Jaarlijks wordt in Oisterwijk de Cultuurprijs uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor een groep of een persoon die zich voor de cultuur in brede zin verdienstelijk maakt in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom; straks ook Haaren!

De cultuurprijs is vernoemd naar Karel Groenland (Foto: Joris van der Pijll).

De prijs wordt sinds 2012 uitgereikt en is sinds 2017 vernoemd naar wijlen Karel Groenland, die zijn leven lang als vrijwilliger een grote culturele bijdrage aan de gemeenschap heeft geleverd. De cultuurprijs wordt georganiseerd door de Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur in nauwe samenwerking met Oisterwijk Verbeeldt.

Het bestuur heeft besloten de uitreiking van de Cultuurprijs niet in 2020 te laten plaatsvinden, maar deze te verplaatsen naar 2021. Reden hiervoor is dat door de Coronacrisis het culturele leven grotendeels stil staat. Daarbij komt nog de onzekerheid over de voorwaarden waaronder een feestelijk bijeenkomst of avond kan worden georganiseerd.

Haaren
In september 2021 zal normaal gesproken de uitreiking van de Karel Groenland Cultuurprijs weer plaatsvinden. Op dat moment zal ook de kern Haaren worden betrokken, aangezien deze dan deel uit maakt van de gemeente Oisterwijk.

 

De winnaars van de Karel Groenland cultuurprijs 2019 zijn Karin en Eric Rentmeester van Oisterwijk Centraal ( Foto Carien van de Pas)