banner

Den Donk Moergestel over de pracht en kleur bij Den Donk Oisterwijk


Niet te verwarren; Den Donk Moergestel is echt iets anders dan Den Donk Oisterwijk. De beheerder van die in Moergestel, stuurde via onze redactie een compliment naar die in Oisterwijk: ‘De moeite waard te gaan kijken.’

Den Donk in Oisterwijk staat in de bloemen (Foto: Peter van de Wouw)

Dat er in onze gemeente voor verschillende locaties of organisaties dezelfde namen zijn gebruikt, ook recent nog, komen we vaker tegen. Soms bezwaarlijk; soms kan het collegiaal naast elkaar zoals hier. Wat niet wegneemt dat er verwarring kan ontstaan. Laatst was er een activiteit in Moergestel, en stond een inwoner voor de deur in Oisterwijk: ‘Wij hebben er ook wel eens last van. Vooral toen Moergestel net bij Oisterwijk was heb ik enkele keren lang moeten wachten op een ambtenaar die in Oisterwijk stond te wachten bij Den Donk,’ aldus Peter van de Wouw, de beheerder in het verenigingsgebouw Den Donk in Moergestel.

Den Donk

‘Volgens mij is de naam bij ons ouder en wel vanaf de opening van het verenigingsgebouw in februari 31 jaar geleden. De naam is toen bedacht door Noud Smits die toen wethouder was in Moergestel. In die tijd was de oude Den Boogaard nog niet van de gemeente en was dit het enige gebouw waar de gemeente Moergestel eigenaar van was, buiten de sporthal. Omdat dit erg duur was voor de gemeente, en wij als scouting Moergestel graag een eigen honk wilden, hebben we na een paar jaar met de gemeente een contract afgesloten. Dit hield in dat wij het gebouw huurden van de gemeente en zouden beheren en onderverhuren aan de verenigingen in Moergestel die daar in zaten. Toen een stuk of 5 en nu een stuk of 15 vaste verenigingen.’

Bloemen

Een hele andere toepassing als het sportpark Den Donk, met nu het nieuwe zwembad Den Donk in Oisterwijk. En over dat gebouw stuurde Peter aan onze redactie een compliment. ‘Ik ga bijna iedere dag zwemmen in Den Donk in Oisterwijk. De eerste maanden werd er heel veel werk verricht aan de gigantische parkeerplaats en inrichting daarvan. Een miljoenen project, maar ik denk wel de moeite en kosten waard. Veel vaste bloeiende planten sieren de borders ook langs het lange voetpad in het midden van de parkeerplaatsen en er is langs de weg een mooi bloemen mengsel ingezaaid van wilde bloemen. De moeite waard te gaan kijken.’