banner

Bommelwereld wordt opvolger van Rommeldam


BD-journalist Tom Tacken schrijft op 21 juli over Rommeldam, n.a.v. plannen om in Groenlo een soortgelijke attractie op te zetten: Bommelwereld. Graag halen we, ter gelegenheid hiervan, de tweedelige serie over Rommeldam, gemaakt door Oisterwijk in Beeld, weer voor het voetlicht.

Kent u Rommeldam nog? De stripverhalen over Heer Olie B Bommel en Tom Poes waren in de jaren 60 mateloos populair. De verhalen speelden zich af in het denkbeeldige stadje Rommeldam. Maar.. Rommeldam heeft daadwerkelijk bestaan! Het was een miniatuurstadje aan de Gemullenhoekenweg in Oisterwijk, geopend op 29 juni 1955. Het was een soort Madurodam met de sfeer van de Efteling en er stonden zo’n 400 miniatuurhuisjes op een terrein van ruim 2 hectaren groot. Benieuwd wat Bommelwereld gaat worden!

Het eerste deel verhaalt over het ontstaan en dit deel, over de geschiedenis van Rommeldam over de gang van zake en uiteindelijk, de ondergang van dit miniatuurstadje in Oisterwijk in de jaren 50.