ondernemers

Bewoners Moergestel organiseren actie tegen appartementenbouw


Vrijdag 3 juli om 20.00 uur is er een avond voor omwonenden rondom het Medisch Centrum en de Pastorie over de door buurtbewoners omstreden bouw. De bewonerscommissie heeft hiertoe onderstaande uitnodiging verzonden, omdat ze vinden dat er te weinig rekening is gehouden met de wensen van de buurt:

Het is meer dan tien jaar geleden dat het Medisch Centrum Moergestel is gebouwd door Woningcorporatie Leystromen. Op dat moment hebben zij ook uitgesproken dat zij in de tuin van het MCM zes grondgebonden woningen willen bouwen.Tien jaar later gaat Woningcorporatie Leystromen voor de harde euro’s en verkoopt de grond aan degene die het meeste wil betalen voor deze tuin. Dit moet dan wel een projectontwikkelaar worden die moet proberen om dit hoge bedrag alsnog om te zetten in een nog hogere winst. Het wordt in dit geval PPO.

Het groene gras op deze foto kan gevuld worden met woningen… maar hoe? (Bron: Google Maps)

Op verzoek van PPO heeft architectenbureau M. Wolfs een ontwerp gemaakt voor een gebouw op dit perceel van circa 2200 vierkante meter. Het betreft hier een appartementengebouw van drie verdiepingen hoog waarin 21 appartementen komen. Dit gebouw vult meer dan de helft van het totale perceel en van het overige deel wordt bijna tachtig procent verhard voor de benodigde parkeerplaatsen en toegangswegen. En dan nog zijn er 11 parkeerplaatsen te weinig volgens de gemeentelijke normen. Die parkeerplaatsen moeten in de omgeving worden gevonden. Alle natuur wordt met dit grootse bouwwerk verwijderd en het groen of de parkachtige setting vind je alleen nog in de tuinen van de aangrenzende percelen.

De seniorenverenigingen in Oisterwijk en Moergestel roepen heel hard dat er woningen voor senioren moeten komen?! Zoveel appartementen in deze tuin en daarbij ook nog meer parkeerplaatsen, daar is onvoldoende ruimte voor, lenen bij de buren het Medisch Centrum of gaan we dit delen met de nieuwe bewoners van ‘De oude pastorie’?! Op het perceel van de oude Pastorie worden nog eens 40 appartementen gebouwd waarvoor ook voldoende parkeergelegenheid moet worden geregeld. En waar komen de in- en uitritten, in de Postelstraat of in de Raadhuisstraat?!

De in- en uitritten van het Medisch Centrum zijn nu al een crime voor de bezoekers van de huisartsen, tandartsen en andere specialismen in het Medisch Centrum en ook voor de bewoners en de bezoekers van Olivier. Daar komt een extra toegang bij voor de bewoners van de 21 appartementen. In een lengte van 100 meter zijn er 4 zijwegen in de Raadhuisstraat en daar tussenin stopt ook de busdienst nog?!

Wij, de bewonerscommissie willen dit niet!!
Ietsje groener, ietsje lager, ietsje kleinschaliger en veel minder appartementen! Op vrijdag 3 juli komen wij om 20.00 uur bij elkaar in Den Donk, het gebouw van de scouting, Postelstraat 1a. Hierbij is iedereen welkom en wij proberen het zo te organiseren dat we ook op gepaste afstand met elkaar kunnen spreken. Hebt u interesse om mee te praten, graag een berichtje naar henkelsr@gmail.com